Piletina je jedna od najčešće korišćenih vrsta mesa. Dostupan je, blagog ukusa bez jakog mirisa, ali i pristupačan.
Svi volimo da jedemo piletinu. Ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zdravlje organizma. Ukusno je i može se pripremati na razne načine.
Međutim, ne smatraju se svi delovi piletine dobri za ljudsko telo.
Zahvaljujući iskustvu mnogih kuvara koji su svoja kulinarska iskustva preneli stručnjacima, kao i znanju tehnologa, otkriveno je koje delove piletine ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.
Dakle, kada jedete piletinu, bolje je da ne konzumirate kožu, koja se u potpunosti sastoji od masti i, pored toga, može da sadrži veliki broj bakterija.
Takođe, preporučuje se da se pluća ne jedu jer čak ni toplotna obrada na visokoj temperaturi ne uklanja u potpunosti sve parazite iz njih.
Stručnjaci su vam takođe savetovali da ne koristite glavu, jer se upravo u ovom delu piletine akumuliraju sve štetne materije koje životinja jede tokom svog života.
Kako da slikate hranu za Instagram – Piletina i pirinač nisu fotogenični
Preuzmite android aplikaciju.