Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су најчешћи разлози свакодневног умора

Ако сте увек уморни, нисте сами. Према појединим истраживањима 40 одсто одраслих каже да умор омета њихове свакодневне активности најмање три дана у недељи.
Фото: Pixabay/anaterate

Нови рад издвојио је најчешће разлоге за поспаност током дана, а то су:

Лоше навике спавања

Иако се осећај сталног умора може повезати са многим факторима, све почиње са довољно сна. Прва ствар коју треба проценити када градите здраве и побољшане навике спавања треба да буде ваш распоред спавања. Размислите да ли заиста спавате седам до осам сати. Затим размислите да ли имате окружење за спавање које вам помаже да боље спавате.

Немир изазван стресом

Многи људи имају потешкоћа да заспу, а затим се често буде током ноћи, остављајући осећај умора током дана. Чини се да је главни узрок немира ноћу повезан са анксиозношћу или стресом. Није неуобичајено да људском нервном систему треба сензорна подршка за ублажавање стреса, тако да може природно да пређе са симпатичког (борба или бекство) на парасимпатички (одмор и варење). Када се наше тело бори да активира овај нервни систем, то често утиче на квалитет нашег сна.

Недостатак витамина

Витамини играју важну улогу у здрављу сна, међутим, значајан број људи не добија одговарајућу количину витамина из исхране. Као резултат тога, стални умор понекад може бити узрокован недостатком есенцијалних хранљивих материја кључних за оптималну производњу енергије. Ако је тако, витамински додаци за спавање су дизајнирани да надокнаде недостатак витамина и помогну у успостављању здраве равнотеже. Истраживања сугеришу да витамини Ц и Д и витамини Б могу бити кључни за одржавање здравог сна. Конкретно, витамин Д, поред своје кључне улоге у здрављу костију, такође је укључен у делове мозга који контролишу циклус спавања и буђења.

Konzumiranje kafe dovodi do lakše i impulsivnije kupovine

Преузмите андроид апликацију.