Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово је пет главних знакова да једете превише тестенинe

У свему треба бити умерен.
Фото: Pixabay/ beemde

За многе људе, тестенина је омиљено јело на сваки могући начин. Међутим, постоји тренутак када је тестенине једноставно превише и тело нам то даје до знања не баш лепим појавама. Ово је пет главних знакова да једете превише тестенинe.

Може повећати ризик од дијабетеса

Постоји много фактора који утичу на појаву дијабетеса, укључујући гене и начин живота. Према неким студијама, исхрана богата угљеним хидратима је такође повезана са високим ризиком од дијабетеса.

Не добијате потребне хранљиве материје

Ако једете тестенину неколико пута недељно, то може значити да вам недостаје разноврсност у исхрани, а самим тим и да вам недостају кључне хранљиве материје. Уместо да стално једете исто, направите неке промене како би тело добило витамине и минерале који су му потребни. Такође можете пробати, рецимо, тестенину од сочива, која има више влакана и протеина од обичне тестенине.

Повећан ризик од срчаних обољења

Ако често једете тестенину, посебно најобичнију, прерађену тестенину, могуће је да имате повећан ризик од срчаних обољења. Наиме, једна студија повезује прерађене угљене хидрате са повећаним ризиком од срчаних обољења.

Високог притиска

Једна студија повезала је конзумирање прерађене тестенине са високим крвним притиском. Ово повећава ризик од срчаних обољења. Најбоље је да тестенина буде само повремени оброк.

Превише калорија

Ако тестенину једете у ограниченим порцијама, то није повезано са повећањем тежине. Али то је храна коју често преједамо, па зато уносимо превише калорија, што доводи до повећања телесне тежине.

Napravite najukusniji pire krompir

Преузмите андроид апликацију.