Sveži i hrskavi, slani i ukusni, čvarci su jedno od omiljenih jela mnogih hedonista. Ukusniji od čipsa, uz malo truda možete ih napraviti i sami kod kuće. Ovo tradiconalno jelo se priprema od masnoće, odnosno sala svinjskog mesa te slanine koju niste iskoristili za druge suve proizvode. Godinama unazad na teritoriji Vojvodine, priprema se jelo koje nije toliko specifično za ovo podneblje, ali je veoma ukusno – riblji čvarci.
SASTOJCI
• filirani šaran 300 grama
• crni luk 100 grama
• brašno 50 grama
• so 5 grama
• ulje 100 mililitara
NAČIN PRIPREME
Ribu iseckajte tanko na štapiće, uvaljajte u brašno, posolite i pržite u dubokom ulju. Isecite crni luk na deblje kolutiće i pržite
na ulju.
Način posluženja
Servirajte zajedno i ukrasite sa dinstanim kupusom, kriškom limuna.
Prijatno!
Dijeta koja je zaludela svet! Ali čujte šta stručnjaci imaju da kažu!
Preuzmite android aplikaciju.