Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Овако припремљен помфрит је најздравији за тело

Иако се палента најчешће припрема као кремасти прилог, овог пута је обликујемо као помфрит. Како – сазнајте у наставку текста.
Фото: Pexels/Engin Akyurt
Састојци:

160 г кукурузне паленте
470 мл воде
1 чешањ белог лука
2 кашичице мајчине душице
1 кашичица рузмарина
45 г ренданог пармезана
со, количина по укусу
3 кашичице маслиновог уља

Прелив:

1 чешањ белог лука
3 кашике отопљеног путера
2 кашике свежег босиљка, насецканог
1 кашика свежег оригана, насецканог

Припрема:

У шерпи средње величине загрејте воду, па кад проври додајте кукурузну паленту, бели лук, мајчину душицу, рузмарин, рендани пармезан и со.

Мешајте док палента не постане мекана и густа, отприлике 5 минута. Склоните с ватре, поклопите и оставите 5 минута.

Плех димензија 20 x 20 цм обложите папиром за печење и у њега излијте паленту. Равномерно је распоредите у једном слоју. Ставите у замрзивач на 20 минута.

Загрејте рерну на 220 степени. Опрезно извадите паленту и изрежите је у облику помфрита.

Нарезану паленту сложите на папир за печење и прелијте маслиновим уљем, па је додатно зачините.

Пеците 15 минута, извадите из рерне, опрезно преокрените прутиће, па пеците још 15 до 20 минута или док не постану хрскави.

Припрема прелива:

Наведене састојке за прелив сједините и добро умутите, па прелијте “кромпириће”.

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке