Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Овај чај вам помаже да ојачате зубе

Да ли сте један од оних људи који мрзе да иду код зубара? Штавише, да ли га се плашите? Имамо добре вести за вас. Можете побољшати орално здравље зеленим чајем.
Фото: Pixabay/StockSnap

Познато је да зелени чај има бројне здравствене предности, а међу њима је и чињеница да благотворно утиче на здравље зуба. Истраживања су открила да зелени чај садржи антимикробне молекуле који помажу у очувању зуба.

Људи који пију бар једну шољу зеленог чаја дневно имају здравије и отпорније зубе. Ово се односи само на незаслађени чај, јер чај са шећером нема такав ефекат.

Штавише, заслађени чај може изазвати управо супротан ефекат, односно да зуби почну да се кваре. Ако нисте љубитељ зеленог чаја, или чајева уопште, не морате да га конзумирате да бисте искористили његове стоматолошке предности.

Научници истичу да је довољно редовно испирати усну шупљину зеленим чајем. Испирањем се уништава већина бактерија које се налазе у устима, што доприноси заштити зуба и десни.

Због тога, да бисте побољшали здравље зуба, можете свакодневно пити шољу зеленог чаја или испирати уста овим напитком. Ово ће бити сасвим довољно да ваши зуби буду здрави и отпорни.

Наравно, то не значи да можете потпуно заборавити четкицу за зубе и одлазак код зубара. Правилна орална хигијена, као и превентивне посете стоматологу, и даље су главни начин одржавања здравља усне дупље.

Šta sve zubari mogu da prepoznaju po vašim zubima?

Преузмите андроид апликацију.