Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Отворена манифестација „Electric Vehicle Days – EV Days“

Данас је у Новом Саду отворена манифестација „Electric Vehicle Days – EV Days“, посвећена електромобилности која представља ново глобално технолошко решење транспорта људи и робе и која ће трајати 8. и 9. септембра на Новосадском сајму.
Фото: PrtSc/milosvucevic_gradonacelnik

Манифестацију је отворио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је тим поводом на инстаграму написао:

„Привилегија ми је да званично отворим други по реду сајам посвећен електричним возилима „EV days“. Прошле године, био је то пионирски подухват, уз све изазове које је пандемија носила са собом, а годину дана после, све је још комплексније, садржајније и на вишем нивоу, на чему искрено честитам организаторима.

Kључни наративи ове конференије су глобално веома актуелни, а то су прихватање нових енергетских извора, заштита животне средине и примена нове технологије. Изложени електрични аутомобили у аули Мастер центра сајма делују футуристички и готово нестварно, те је тешко појмити да су они увелико у званичној производњи и на тржишту, а то је тренд који ми свакако морамо да пратимо.

Нови Сад је ИТ центар, са Научно-технолошким парком, Центром за изучавање вештачке интелигенције, са снажним Факултетом техничких наука, а зато и не чуди да је наш град место за одржавање ове манифестације. Срећан рад и конструктивне дискусије желим учесницима и панелистима и да овај сајам постане традиционалан.“, написао је Вучевић.

Produžen rok konkursa Evropske prestonice kulture za Subinu skulpturu

 

Преузмите андроид апликацију.