Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Продужен рок конкурса Европске престонице културе за Субину скулптуру

Европска престоница културе” продужила је рок за пријаву на Конкурс за идејно вајарско-архитектонско решење изгледа скулптуре посвећене Митру Суботићу Суби, пиониру електронске музике у Србији, ради добијања што више квалитетних решења.
Фото: Градске инфо
Нови рок за пријаву је 27. септембар 2022. године, најкасније до 15 часова, а позив је отворен за стручњаке и стручњакиње из области архитектуре, примењене или ликовне уметности, чији ће задатак бити да на креативан начин направе осврт на стваралаштво великог уметника. Нови рок за одговоре на питања је 19. септембар.

Скулптура ће бити постављена на Субином платоу, на улазу у Лимански парк, и то као заједничка иницијатива Фондације „Митар Суботић Суба” и Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Скулптура ће употпунити уметнички простор на Субином платоу, на којем је од ове године постављена прва галерија на отвореном у Новом Саду, чиме је започета нова пракса излагања уметничких застава.

Више информација о условима пријављивања и потребној документацији можете пронаћи на сајту novisad2022.rs, у делу Јавни позиви.

Скулптура ће бити постављена у оквиру програмског лука „Друга? Европа”, када ће и други програми бити посвећени Суби, попут изложбе „Суба соба”, римејка његове композиције и музичке инсталације у копродукцији са Гораном Вејводом – The Dreambird те концерта популарне бразилске певачице Цеу која је освојила три Латин Гремија и била номинована за Греми у категорији светске музике.

Детаљан програм, програмску књигу и све информације у вези с догађајима Европске престонице културе можете пронаћи на сајту пројекта novisad2022.rs.

Promocija „Poštanska marka Srbije – kandidat u glasanju za najlepšu marku Evrope“ u DOC-u

 

Преузмите андроид апликацију.