Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Отворена манифестација „Добровољац, Србин, борац“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић као главни гост свечано је отворио манифестацију „Добровољац, Србин, борац“, која је другу годину заредом одржана у Танкосићеву (Кисач).
Фото: Град Нови Сад

Овогодишња Манифестација „Добровољац, Србин, борац“ била је  посвећена обележавању јубилеја – 200 година од рођења кнеза Михаила Обреновића и 120 година од оснивања српске комитске организације, а епитафни концерт је посвећен је недавно упокојеном чика Ђорђу Михаиловићу, чувару српског војничког гробља у Солуну.

Манифестацију  је обележио богат културно-уметнички програм,a  Градоначелник је истакао да се на овај начин чува наша историја и преноси на будуће нараштаје.

Фото: Град Нови Сад

Градоначелник је напоменуо да Град управо гради пут од трга Танкосића до Степановића како је обећао прошле године министар одбране и потреседник Владе Републике Србије, Милош Вучевић.Пут који се гради  није једина инвестиција  у овом крају.У мају месецу ове године започета  је изградња  нове руте бициклистичке стазе Нови Сад – Ирмово – Кисач – Ченеј,дужине 21,2 километара.

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.