Почетна > Бизнис
Бизнис

Отворен Шумадијски сајам пољопривреде, више од 100 излагача

Шумадијски сајам пољопривреде, на коме ће бити представљено више од 100 излагача, отворен је данас у Крагујевцу.
FOTO TANJUG/ ZELJKO MILJKOVIC

Реч је о највећој јесењој смотри аграра у региону, а међу излгачима је и Дунав осигурање.

Та осигуравајућа кућа иначе ужива велико поверење међу пољопривредницима Шумадије јер је управо из тог краја највећи број клијената одабрао да своје засаде и газдинства осигура у Дунав осигурању.

Компанија Дунав осигурање традиционално учествује на крагујевачком Сајму пољопривреде са циљем да пре свега едукује пољопривреднике о значају осигурања у тој области.

Шеф одељења интерне продаје у крагујевачкој филијали Дунав осигурања Марина Стојановић истиче да је приметно све веће интересовање пољопривредника за осигурање како усева и плодова, тако и животиња.

Она је нагласила да се у Дунав осигурању труде да услови осигурања буду повољни за пољопривредне произвођаче.

Истакла је да је за Шумадијски округ веома значајан подстицај који даје Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде које субвенционише пољопривредна газдинства са 70 одсто повраћаја премије осигурања, као и Скупштина града Крагујевца која ове године премије субвенционише са 30 одсто.

С тим у вези, додала је да пољопривредни произвођачи из Шумадије, односно Крагујевца готово да немају никакве трошкове за полисе осигурања већ је, каже, потребна само њихова добра воља.

Међу пољопривредницима који су своје производе изложили на сајму су и они који се већ скоро две деценије осигуравају у Дунав осигурању.

Пољопривредник из Груже Драган Спакић истиче да је осигурање јако битно јер, како каже, пољопривредници раде под ведрим небом, а за своје искуство са Дунав осигурањем има само речи хвале.

„Имамо изузетну сарадњу са осигуравајућом кућом Дунав. Сви чланови моје породице су осигурани у Дунав осигурању, као и имовина, хале и све што сејемо и радимо. За сад је тако. Ипак је Дунав, Дунав“, каже овај успешан пољопривредник чији кисели купус доспева и на тржиште Европске уније.

Изложбени штанд Дунав осигурања су посетили и градоначелник Крагујевца Никола Дашић, као и државни секретар у министарству пољопривреде Жељко Радошевић који је истакао значај осигурања у области пољопривреде.

У току првог дана сајамске манифестације компанија Дунав осигурање је у циљу едукације пољопривредника организовала и радионицу у оквиру које су говорили представници Дунав осигурања, Министартсва пољопривреде и управе града Крагујевца.

Пољопривредни сајам у Крагујевцу траје до 11. септембра.

Vlada produžila zabranu izvoza evrodizela za još sedam dana

 

Преузмите андроид апликацију.