Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Отворен конкурс за најлепши матурски пано Новог Сада: Пријаве отворене до краја јуна (ФОТО)

Сваке године у мају и јуну, ученици завршних разреда средњих школа и гимназија, са поносом показују своје фотографије и креативне паное у излозима градских кафића, продавница и ресторана, а ова традиција у Војводини дужа је од једног века.
Фото: nsuzivo.rs
Отварању овогодишњег конкурса за “Избор за најлепши матурски пано Новог Сада” присуствовао је и заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац.

„Веома ми је драго што смо данас овде и што се покреће дивна иницијатива за постављање матурантских паноа у центру града. Ово је традиција дуга више од једног века којом су ђаци завршних година средњих школа, на један леп начин, желели да одају почаст својим разредним старешинама и директорима школа. Ово је начин да се овековечи један од најлепших животних доба када из школских клупа у свет одраслих. Град Нови Сад располаже са 64 места за паное које дајемо без накнаде свим матурантима који се пријаве на конкурс. Као и раније, и ове године смо упутили апел свим власницима и закупцима локала у центру града да изађу у сусрет матурантима и уступе им место у својим излозима. Ово је 12 година заредом да се излажу ови панои“ – истакао је Црнобарац.

Победнике конкурса очекују две награде за најлепши пано, једну додељује стручни жири, а друга је у рукама корисника друштвене мреже Фејсбук, где ће се на страници “избор за најлепши пано Новог Сада” и одржати гласање.
Фото: nsuzivo.rs

Овај обичај излагања паноа одржао се у овом делу бивше Аустоугарске, док у осталом делу наше земље то није случај.

Zavirite u unutrašnjost prve javne moderne garaže! Vučević: Na ponos Grada, ovo je prva faza naše borbe za povećanje parking mesta- ukupno će biti izgrađeno 1.200, a evo kada se garaža kod Banovine pušta u rad (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.