Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад Остали спортови

Отворен 5. „Petrovaradin Fortress Bike Fest“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је отварању једине међународне УЦИ бициклистичке трке ове године у Србији, уједно и квалификационе трке за Олимпијске игре у Паризу.
Фото: Град Нови Сад

Пети „Petrovaradin Fortress Bike Fest“ окупио је на Петроварадинској тврђави најбоље бициклисте из Србије, региона и европских држава као што су Швајцарска, Италија, Белгија и Норвешка. Трка се вози у првој категорији Светске бициклистичке федерације УЦИ, а за Куп Србије, трка је квалификациона у оквиру циклуса Париз 2024 Олимпијских игара.

„Ово је важан дан за бициклизам у Србији, али и у свету. Поносни смо на то што се квалификациона трка за Олимпијске игре у Паризу одржава баш у Новом Саду, и то на Петроварадинској тврђави, симболу нашег града и наше државе. По много чему је наш град посебан, а ево, као што сведочимо, посебан је и као међународно значајно место спортских дешавања. Верујем да ће ово бити прави доживљај за такмичаре, али и за публику“.

„Наставићемо да се залажемо за спорт свим срцем, као што смо то чинили и до сада, и да омогућимо најбоље услове за тренирање. Наставићемо да подстичемо младе да се баве спортом и физичком активношћу, јер то јесте вредност за коју се залажемо. Свим учесницима трке желим много среће, нашим младим такмичарима да можда упишу своје прве бодове у УЦИ ранг листу, а Град ће наставити да пружа пуну подршку овако важним спортским приредбама“, истакао је Огњен Цвјетићанин.

Организатор трке је  Бициклистички клуб Нови Сад, а такмичење је окупило око 250 такмичара из Србије, региона и света. Главни покровитељи манифестације су Град Нови Сад, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада.

Srpski i balkanski as Stojanović na pobedničkom postolju „11TriBelgrade“ na Adi

Преузмите андроид апликацију.