Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Српски и балкански ас Стојановић на победничком постољу „11TriBelgrade“ на Ади

Српски и балкански шампион Огњен Стојановић завршио је на победничком постољу трку под називом „11TriBelgrade“, која је уједно и Првенство Србије у полудистанци.
Фото: 11Tri Belgrade

Адa Циганлијa је била поприште борбе триатлонаца за поене на светској ранг листи најбољих у најмасовнијој, најквалитетнијој и најизазовнијој трци до сада у овом спорту на нашим просторима.

Такмичење је организовало спортско удружење „11три“ у сарадњи са Триатлон савезом Београда, под покровитељством Министарства за спорт и омладину и секретаријата за спорт Града Београда.

Први је кроз циљ такмичења које се састојало из три дела: 1.9 км пливања на Ади Циганлији, 90 км вожње бицикла подељене у 4 круга, 21.1 км трчања; 3 круга прошао је Огњен резултатом 3:46:25 и тиме освојио ново злато за Србију. Друго место припало је Грку Панагиотис Полизосу (3:52:15), треће место заузео је Словенац Гошњак Тиму (3:53:04).

У конкуренцији дама златну медаљу освојила је Украјинка Маргарита Крилова резултатом 4:27:38, сребром се окитила Хрватица Марија Лукина (4:33:56), бронзом такође триатлонка Хрватске 22-годишња Ивана Граноша (4:36:29).

Олимпијски спорт триатлон у свом „11TriBelgrade“ издању на Ади Циганлији окупио је око 500 учесника, а оно што је новитет у односу на претходне године је то што је трка од ове године добила статус ПТО трке, чиме се поставља нови ниво за такмичаре и врхунско искуство у триатлону, као и прилика да се такмиче за вредне светске поене.

Ognjen Ilić osvojio 30. mesto na Svetskom prvenstvu u biciklizmu

Преузмите андроид апликацију.