Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Отварање СНП-а и спектакуларна премијера опере „Аида“ (ФОТО)

Нови Сад је синоћ постао богатији за догађај о ком ће се причати још дуго. Међу зидинама Петроварадинске тврђаве, после сутона, под ведрим небом, погасила су се сва светла на бини и уз мук публике отпочело је Вердијево дуго очекивано, оперско дело „Аида“.
Фото: Градске инфо

Нешто више од 3000 гледалаца будно је пратило наступ великог хора и оркестра на челу са гостујућим диригентом и солистом куће „Arena di Verone“, Андреом Солинасом.

Фото: Градске инфо

На сцени је било више од 350 учесника; музичара, чланова хора, домаћих и међународних солиста, балетских играча и огроман број статиста, чак су у једном тренутку загалопирали коњи између бине и публике да би додатно дочарали визуелну снагу опере.

Фото: Градске инфо

„Аида“ је први пут изведена управо у Египту, 1871. године, пре тачно 150 година, а на сцени Српског народног позоришта последња премијера тог чаробног оперског спектакла била је далеке 1982. године.

У години када свет обележава 120 година од смрти Вердија, Опера Српског народног позоришта на темељима три велика јубилеја – 160 година позоришта, 120 година од смрти великог композитора и 150 година од праизведбе „Аиде“.

Оперско дело „Аида“ је прича о страсти, која букти над Египтом, у време моћи фараона.

Фото: Градске инфо

Прича о сукобу два царства, две религије, два менталитета, али пре свега, о сукобу две заљубљене жене.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Наредна извођења заказана су за 18. и 28. септембар, у Српском народном позоришту.


Predstava “Veštice iz Salema” u Srpskom narodnom pozorištu

 

Преузмите андроид апликацију.