Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Отворена ски сезона: Које цене Новосађани могу да очекују на српским планинама и колико ће им требати за скијање?

Ски сезона је ових дана званично отворена на планинама у Србији. Професионалцима, али и онима који скијају из хобија ово је једно од омиљених активности и за њу се припремају током читаве године.
Фото: Pexels/Visit Almaty
Како је то једна од активности која захтева финансијска улагања, погледали смо које су то цене на водећим планинским центрима у Србији и шта Новосађани могу да очекују?
1. Копаоник

Једна од омиљенијих дестинација, не само Новосађанима, већ и посетиоцима из читаве регије, Копаоник је планина која важи за најјаче, али и најскупље место за скијање у Србији. Скијашка дневна карта за одраслу особу износи 4620 динара, док за децу 3250 динара.

На Копаонику је цена скијашке карте за одраслу особу за три дана, односно тродневни „ski pass“, 12250 динара, док је седмодневна карта доступна за 23250 динара.

Цене скијашких карти за коришћење ноћних стаза (Мало језеро, Караман гребен и Панчићев врх) на овој планини могу се пронаћи по цени од 2310 динара, док је цена дневне карте заједно са ноћном картом, за одрасле, 5250 динара.

2. Златибор – Торник

Ски центар Торник на Златибору има јефтиније карте у односу на Копаоник. Дневна карта за скијање на овој планини за одраслу особу износи 2880 динара, док је за најмлађе она 2130 динара.

„Ski pass“ за три дана износи 7010 динара. Седам дана скијања на Златибору кошта 12.380 динара.

3. Стара планина

Стара Планина као место које је последњих година све више у експанзији, држи ценовник као и планина Златибор.

Дневна карта за скијање на Старој планини за одраслу особу износи 2880 динара, док је за децу 2130 динара.

„Ski pass“ за три дана износи 7010 динара. Седам дана скијања кошта 12.380 динара.

Цене за Тару и Дивчибаре нису још увек истакнуте на сајту Скијалишта Србије, али можете редовно пратити измене на  skijalistasrbije.rs.

Gde u Srbiji na skijanje?

Преузмите андроид апликацију.