Почетна > Србија
Србија

Где у Србији на скијање?

Иако је сезона скијања увелико почела, сунце и топло време омели су многе да се пребаце на зимски режим.
Фото: Freepik/freepic.diller
Уколико још нисте смислили где на скијање ми вам доносимо најпопуларније локације у Србији:
  • Копаоник

Скијашки центар Копаоник простире се на више од 64 километра стаза и ски путева који су предодређени за алпско и нордијско скијање. Овај ски центар је највећи у Србији и пружа услуге за све врсте скијаша (од почетника до професионалних скијаша). Најпознатије стазе су Панчићев врх, Караман гребен, Мало Језеро, Дубока 1, Дубока 2, Крст,  Сунчана долина, Јаран, Вучак 1, Вучак 2, Марине воде,  Кнежеве баре, Машинац, Гобеља, Леденица, Гвоздац, Бела Река 1 и Бела Река 2

Такође постоји могућност ноћног скијања, у самом центру скијалишта. Стазе које су осветљене и припремљене за ноћно скијање: Панчићев врх, Караман гребен и Мало Језеро.

Фото: Vikipedija/Ratko Bozovic

Цена ски паса варира у зависности од термина када идете на скијање и од броја дана важења ски паса. На пример цена једнодневног ски паса на Копаонику износи око 3700 динара. Све остале цене и термине можете пронаћи на сајту Скијалишта Србије.

Од Новог Сада до Копаоника има око 350 километара, односно око четири и по сата вожње. 

  • Златибор – Торник

Ова планина препуна је пространих пропланака који су испресецани планинским потоцима којима се привлаче туристи из читавог света. Захваљујући специфичној клими и ваздушним струјањима, чистом ваздуху и чистој води, изразито пошумљеним деловима јеле, смрче и бора те великом броју сунчаним дана, Златибор се развио у чувени планински туристички центар у Србији.

Ски центар Торник налази се девет километара од Златибора и смештен је на око 1500 метара надморске висине. Поседује пет стаза: Чигота, Торник, Рибница, Змајевац и Станкова раван. Ове стазе покривене су системом за вештачко оснежавање, тако да овај ски центар не зависи више од временских услова.

Фото: Торник/Википедија/Darkokoracwik

Цена ски паса варира у зависности од термина када идете на скијање и од броја дана важења ски паса. На пример цена једнодневног ски паса на Златибору износи око 2500 динара. Све остале цене и термине можете пронаћи на сајту Скијалишта Србије.

Од Новог Сада до Златибора има око 300 километара, односно око три и по сата вожње. 

  • Стара планина

Ски центар Стара планина налази се недалеко од Књажевца и највиша је планина у Источној Србији. Представља природну границу према Бугарској и због своје изузетне лепоте и нетакнуте природе представља невероватан потенцијал за развој туризма у Србији.

Ова српска зимска лепотица скоро пет месеци годишње налази се под снегом.

Простире се на надморској висини од 1100 до 1900 метара те има одличан потенцијал за иградњу дугих стаза.

Стазе за скијање су: Дечији парк, Јабучко равниште, Коњарник, Сунчана долина, Бабин зуб и Рудине.

Фото: Wikimedia Commons/Milos Krstic

Цена ски паса варира у зависности од термина када идете на скијање и од броја дана важења ски паса. На пример цена једнодневног ски паса на Старој планини износи око 2400 динара. Све остале цене и термине можете пронаћи на сајту Скијалишта Србије.

Од Новог Сада до Старе Планине има око 420 километара, односно око пет сати вожње. 

  • Дивчибаре

Ски комплекс Дивчибаре налази се на истоименој планини која је најближа планина за скијање ако долазите из Новог Сада или Београда. Ова регија обухвата подручје планине Маљен и планински центар Дивчибаре.

Протежу се на надморској висини од 980 до 1100 метара и представљају прави потенцијал за изградњу скијашких стаза.

У овом комплексу постоје многобројни терени за разне спортове, ски лифтови и стазе које су идеалне за децу и почетнике у скијању.

На Црном врху тренутно постоји неколико скијашких стаза које су дужине од 300 до 850 метара.

Фото: PrtSc/Divcibareskiresort.rs

Цена ски паса варира у зависности од термина када идете на скијање и од броја дана важења ски паса. На пример цена једнодневног ски паса на Дивчибарама износи око 2000 динара. Све остале цене и термине можете пронаћи на овом сајту.

Од Новог Сада до Дивчибара има око 190 километара, односно око 2 сата и 20 минута вожње.

  • Тара

Планина Тара представља једну од најлепших и најчистијих планина у Републици Србији. Налази се у Западној Србији, у близини Бајине Баште. Невероватан је податак да је 75 одсто планине покривеном шумом, у већини случајева смрчом, јелом и буквом.

Простор Таре простире се на надморској висини од 800 до 1500 метара, а 1981.године проглашена је националним парком.

Чувени српски ботаничар Јосиф Панчић још давне 1876. године на овој планини пронашао је ендемску врсту оморике која је после добила назив по њему, Панчићева оморика.

Стазе за скијање су: Оморика, Бели бор, Награмак, Шљивовица и Митровац на Тари.

Фото: PrtSc/Тара.рс

Цена ски паса варира у зависности од термина када идете на скијање и од броја дана важења ски паса. На пример цена једнодневног ски паса на  Тари износи око 700 динара. Све остале цене и термине као и додатне информације можете пронаћи на продајном месту.

Од Новог Сада до Таре има око 310 километара, односно око 4 сата вожње. 

Vaučeri – veliki stimulans razvoju domaćeg turizma

Преузмите андроид апликацију.