Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Отварамо врата вртића: “Сигридруг“, “Гуливер“ и “Чика Јова“ (ВИДЕО)

Отварамо врата новосадских вртића за вас, како бисмо заједно открили у каквим условима се играју, расту и уче основним животним постулатима наши најмлађи.
Фото: Градске инфо

Претходне недеље смо посетили вртиће “Сигридруг“ и “Гуливер“ из Новог Сада и вртић “Чика Јова“ из Сремске Каменице.

У најгушће насељеном делу града, тик поред Алмашке цркве, налази се наизглед обична кућа чију магију сакривају једна стара дрвена врата, а само по неким шареним натписима на прозорима може се претпоставити да се унутра крије једно право малено царство, у коме царује другарство.

Otvaramo vrata vrtića: ”Kolibri”, ”Zeka” i ”Veseli vrtić” (VIDEO)

Ово двориштанце вртића “Сигридруг“ ушушкано је хлад околних кућа, а садржај који се у њему налази разликује га од свих вртића које смо до сада посетили.

Наши другари из овог вртића, поред класичних “вртићких“ занимација, сваки дан имају прилику да се брину и хране своје птице, од патака и голубова до разних врста папагаја.

Овакав садржај нуди им могућност сасвим другачијег и квалитетнијег одрастања нетипичног за данашње време.

Otvaramo vrata vrtića: ”Čarobni breg”, ”Palčica” i ”Vendi” (VIDEO)

Прошетали смо и до Новог насеља, где су нас угостили сјајни домаћини вртића “Гуливер“. Као што вам само име може рећи, ради се о веома великом простору са непресушним изворима забаве.

Огромно двориште подељено је у више сектора, а како васпитачице кажу свака ствар у дворишту је изузетно корисна за дечији развој.

Научили смо да се на камповање не сме поћи без гитаре, да за узгој плавог патлиџана не треба Бог зна каква наука, већ само мало љубави и пажње, и да се у свему што нас окружује може пронаћи нешто интересантно.

Другари из вртића “Гуливер“ имали су толико тога занимљивог да нам покажу, а оно што нам је посебно привукло пажњу је аутоперионица коју су сами осмислили.

Otvaramo vrata vrtića: ”Lienka”, ”Izvorčić” i ”Leptirić” (VIDEO)

На крају нашег путовања, прешли смо велики Мост слободе и упутили се ка Срему, где нас је у Каменици дочекала и угостила велика екипа другара и провела нас кроз њихово пространо двориште које се налази на неколико нивоа.

У близини вртића “Чика Јова“ налази се Каменички парк, а када се спусти ниже улицом избија се право на Дунав, па није ни чудно да ова деца расту у тако здравим условима, док се дивне васпитачице труде да им усаде љубав према природном богатству које имају око себе.

Фото: Градске инфо
Направили су нам чак три врсте сладоледа, показали како се чисти сено, а успели смо на брзака и да дремнемо под отвореним небом.

Иако је вртић “Чика Јова“ веома простран и препун разних, како нових, тако и старијих играла, васпитачице се увек труде да деци пробуде машту, те да занимацију проналазе у оним, не тако типичним, стварима…

 

Преузмите андроид апликацију.