Почетна > Бизнис
Бизнис

ОТП банка у Програму подршке малим предузећима за опрему

ОТП банка Србија и ове године учествује у Програму подршке малим предузећима за набавку опреме, у оквиру ког се комбинују повољни кредити и бесповратна средства намењена инвестицијама и подстицају бржег привредног развоја.
Фото: PrtSc/OTP Banka/YouTube

Из те банке саопштено је да Програм спроводи Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и уз подршку пројекта „Србија и ЕУ – Опрема за привреду“ који финансира Европска унија.

Директор Дирекције за мали бизнис ОТП банке Србија Марко Ðукић истакао је да је ОТП банка као највећи кредитор привреде и становништва и лидер на тржишту факторинг, лизинг и е-цоммерце услуга, посебно посвећена и сегменту малих и средњих предузећа што доказује и одлуком да учествује у овом Програму.

„Наша банка је одабрана на овогодишњем тендеру Министарства привреде као једна од најбоље рангираних банака и лизинг кућа, а на основу своје понуде и испуњених тендерских услова. Циљ нам је да будемо значајна подршка клијентима овог сегмента како би развијали своје пословање, што остварујемо и кроз нашу понуду специјално креирану за мала предузећа и предузетнике“, изјавио је он.

Кроз Програм се ове године додељују бесповратна средства микро и малим предузећима, предузетницима и задругама, привредним субјектима који обављају производну или грађевинску делатност, за набавку опреме, а укупна бесповратна средства износе око 3,1 милијарду динара.

Циљ Програма је олакшавање финансирања набавке опреме и јачања конкурентности малих предузећа, као подршка инвестицијама и подстицај бржем привредном развоју.

Привредни субјекти могу остварити право на бесповратно суфинансирање до 25 процената од нето вредности опреме која се набавља.

Учешће из сопствених средстава предузећа износи пет посто од укупне вредности опреме, док се остатак од 70 процената може обезбедити кроз повољан кредит ОТП банке.

Висина бесповратних средстава одређује се у односу на број запослених на неодређено време, а износ одобрене бесповратне помоћи не може бити мањи од 500.000 динара, нити већи од 5.000.000 динара.

ОТП Банка истиче да заинтересовани за Програм додатне информације могу добити у најближој експозитури те банке, где се може и предати документацију као и захтев за кредит.

Život bez ruskog gasa na agendi današnjeg samita EU

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке