Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Откривено у друштву којих жена мушкарци више једу

Количина хране коју неко поједе за оброк може да има везе са осећајем глади, али и са друштвом у ком обедује. До тог закључка дошли су истраживачи са Универзитета у Корнволу посматрајући 150 људи који су ручали у италијанском ресторану чији је принцип „све што можеш да поједеш“.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Кад су испитаници завршили са оброком, истраживачи су их замолили да попуне анкету у којој ће навести да ли су сити и како су се осећали током ручка.

Закључак је следећи: жене су јеле исту количину хране без обзира на то са ким су седеле. Али, мушкарци нису. Када су били у друштву даме коју желе да импресионирају, мушкарци су јели 93% више пице и 86% више поврћа него кад су обедовали са припадницима свог пола.

Аутор студије Кевин Книфин каже да се мушкарци преједају да би се показали. На овај начин несвесно сигнализирају своју биолошку предност, што је парадоксално јер константно узимање превише хране води до типа тела који је женама неатрактиван. Али, преједањем мушкарци поручују женама да су прилагодљиви и толерантни на промене.

Ипак, мушкарцима који често излазе на састанке, истраживачи саветују да буду свесни овога како би се исконтролисали и избегли вишак килограма.

Ako osetite ove simptome ujutru, nemojte ih ignorisati

Преузмите андроид апликацију.