Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако осетите ове симптоме ујутру, немојте их игнорисати

Ако се ујутро осећате лоше, немојте занемарити симптоме. Реч је о пет болести које се, према речима стручњака, могу погоршати ујутру.
Фото: Pixabay/mohamed_hassan
Вртоглавица

Осећај вртоглавице или вртоглавице ујутру може бити знак ниског крвног притиска. Наиме, крв се скупља у телу када легнете, а након устајања крв одлази у ноге и стомак, изазивајући пад крвног притиска, објашњавају стручњаци. Крвни притисак се брзо регулише, али ако се то дешава преспоро, што се назива ортостатска хипотензија, можете осетити вртоглавицу, кажу стручњаци.

Главобоља

Главобоље ујутру могу бити узроковане поремећајима спавања као што је несаница. Пријављено је да поремећаји спавања изазивају мигрене, а већа је вероватноћа да ће главобоље постати хроничне код људи са лошим квалитетом сна.

Умор

Ако се ујутро пробудите уморни, то може бити знак апнеје (краткотрајни прекид дисања током спавања). Дисање се зауставља неколико пута током спавања и траје неколико секунди. Људи који пате од апнеје у сну ујутро се буде уморни и исцрпљени.

Мучнина

Осећај мучнине ујутру може бити знак ниског шећера у крви. Дијабетичари могу да осете мучнину због, како објашњавају стручњаци, дугог деловања инсулина.

Бол у мишићима

Бол у мишићима ујутро може бити знак фибромиалгије (хронични бол у мишићима и костима). Ово стање је праћено умором и поремећајима расположења и сна.

Pet namirnica može da nadoknadi vitamin koji telo ne proizvodi

Преузмите андроид апликацију.