Почетна > Србија
Србија

Орлић: Ниједну опомену нисам изрекао, показатељ „страшне репресије“

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић рекао је данас да ниједну опомену није изрекао претходних дана, а било је, каже, оправданих разлога.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Орлићев коментар је уследио пошто га је шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов позвао да изриче мере, јер су посланици почели да злоупотребљавају Пословник, па су се чак јављали да наводно “хвале” Орлића.“Имали смо три такве злоупотребе, посланици се јављају тек да нешто кажу, па вас молим да се држимо Пословника и да кренете да изричете опомене”, рекао је Јованов.

Орлић је одговорио да је сугестија Јованова на месту, додајући да заиста није примењивао никакве мере, нити на овој седници, нити претходних дана.

“Видели сте и сами колико је било оправданих разлога и за драстичније мере, па ником ништа, али буквално ником ништа. Е, то вам је показатељ те страшне репресије, диктатруре и тираније како то они кажу”, рекао је Орлић у парламенту.

Он је навео да је у време док је садашња опозиција руководила радом седнице било и прекида преноса, улазака батинаша, пребијања народних посланика, па чак и избацивање комплетних посланичких група због само једне речи.

“То је тада била демократија. Сад смо имали дивљање, физичке нападе на председника републике, а нису добили ни опомену и сад је диктатура и репресија. Али, ту се сада види колико је више демократије и слободе него у време претходне власти”, рекао је Орлић.

Посланици Скупштине Србије данас расправљају о сету правосудних закона који се доносе ради усклађивања са изменом Устава у области правосуђа након што су синоћ завршили расправу о КиМ и усвојили извештај о преговорима са Приштином за период 1. септембар – 15.јануар.

Током посебне седнице о КиМ умало је дошло до туче између посланика, део опозиције је ометао председника Србије Александра Вучића док је говорио, док га је Милош Јовановић из Новог ДСС-а заклонио транспарентом “Не ултиматуму”.

Након тога се створила гужва у делу сале где је седео председник, дошло је и физичког контакта између посланика који су се гурали и кошкали, а Орлић, како је данас и потврдио, није изрекао ниједну опомену.

Поповић одбацила критике опозиције о утицају политике на избор судија

Преузмите андроид апликацију.