Почетна > Србија
Србија

Орлић честитао Лунарну нову годину председнику Свекинеског народног конгреса

Председник Скупштине Србије др Владимир Орлић, поводом Лунарне нове године, упутио је данас писмо честитку председнику Свекинеског народног конгреса Ли Жаншуу.
орлић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„У име Народне скупштине Републике Србије и у своје лично име, упућујем Вам најсрдачније честитке и најлепше жеље за даљи напредак, процват и благостање Народне Републике Кине и добробит њеног народа, као и за Ваше добро здравље, личну срећу и сваки успех“, навео је Орлић.

Уверен сам, истакао је он, да ће година Зеца донети мир, хармонију, изузетне резултате и сваки просперитет Вашој земљи, на унутрашњем, као и на глобалном плану, и да ћемо и у овој години наставити да доприносимо продубљивању и јачању нашег челичног пријатељства и остваривању великих и значајних резултата.

„Потврда наших одличних билатералних односа је и сарадња коју остварујемо у оквиру иницијативе „Појас и пут“ и механизма сарадње између Кине и земаља Централне и Источне Европе, изузетно важних и значајних форума за даље интензивирање сарадње на регионалном, али и глобалном плану, којима је Србија посвећена у пуној мери и придаје им изузетан значај. Користим и ову прилику да поновим најдубљу захвалност Народној Републици Кини, једном од највећих пријатеља Републике Србије, на доследној позицији по питању Косова и Метохије, односно на снажној подршци коју пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, што је за нас питање од виталног националног интереса. Будите уверени да ће Република Србија и убудуће са истом доследношћу наставити да пружа пуну подршку политици ‘једне Кине'“, наводи се у честитки председника Скупштине Србије.

Čen i Brnabić: Neprocenjivo bogatstvo je prijateljstvo srpskog i kineskog naroda

Преузмите андроид апликацију.