Почетна > Србија
Србија

Општина Сурдулица поделила бесплатне уџбенике свим ђацима

Општина Сурдулица спровела је програм бесплатне поделе уџбеника свим школарцима на својој територији уз подршку родитља, а у циљу очувања ресурса и одрживости образовања, саопштила је данас та општина.
Фото: Pexels/Pixabay

Како се наводи, у оквиру програма родитељи су се сагласили да на крају школске године врате коришћене уџбенике у општинску библиотеку, а овај корак омогућава да уџбеници буду доступни и наредним генерацијама ученика.

Општинска иницијатива има за циљ не само да пружи подршку квалитету образовања, већ и да буде финансијска олакшица родителјима и да подстакне свест о важности делјења ресурса у заједници.

Наводи се да кроз тај програм, општина Сурдулица жели да омогући сваком школарцу приступ неопходним уџбеницима без додатних трошкова, за шта је издвојено 20 милиона динара.

Председница општине Сурдулица Александра Поповић рекла је да се издвајањем значајних средстава потврђује преданост пружању квалитетних образовних ресурса за све ученике у тој општини, стварајући окружење у којем ће свако дете има прилику да оствари свој пуни потенцијал.

„Одлука да се подржи одрживост образовања кроз бесплатне уџбенике уз активно учешће родителја учвршћује заједничку визију општине Сурдулица као места где се знање цени и подржава, а овај програм је начин да се пошалје порука нашим ученицима да смо уз њих, да верујемо у њихову способност да обликују болју будућност и да ће увек имати подршку своје заједнице“, истакла је Поповић.

Закључила је да општина Сурдулица остаје предана обезбеђивању квалитетног образовања за све, чиме се ствара темелј за напредак и успех целокупног друштва.

Kancelarija za KiM: Rešavanje pitanja nestalih preduslov pomirenja

Преузмите андроид апликацију.