Почетна > Свет
Свет

Око 3.500 миграната чека на италијанском острву Лампедуза

На италијаснком острву Лампедуза се према данашњим подацима налази преко 3.500 миграната, укључујући и око 200 малолетника без пратње.
Фото: Pixabay/ybernardi

На поменутом острву, које се налази између Малте и Туниса, само јуче зебележено је седам слетања са укупно 325 људи, а њих 947 пребачено је трајектима и војним летовима, пренела је агенција Анса.

Префектура Агригенто ради на планирању трансфера који ће морати да данас да буду обављени, а очекују се два авио-лета са укупно 140 миграната.

У зони слетања и предидентификације луке Порто Емпедокле (Агригенто) налази се 818 миграната.

Од 109 људи које су јуче ујутру било тамо, након трансфера које је префектура организовала, остало је само 11.

Њима се придружило 568 који су стигли увече, са Лампедузе, трајектом Галаки и 239 који је у зору стигао моторним бродом Косира.

Многи ће морати да буду унапред идентификовани и обележени фотографијама, тако да вероватно неће бити трансфера ујутру.

Територијална канцеларија владе ради на проналажењу аутобуса потребних за кретање свих присутних дуж полуострва.

Брод Оцеан Викинг стигао је у луку у Напуљу са 254 мигранта, од којих су неки почели да плешу, изражавајући тако своју радост што су коначно стигли у сигурну луку и аплаудирали.

На пристаништу 21 напуљске луке све је спремно за дочек, а на лицу места снаге реда, ватрогасци, Црвени крст, општина Напуљ, особље цивилне заштите регије Кампанија које већ од јуче увече ради на постављању шаторских конструкција како би се свим снагама на терену ставио на располагање својеврсни штаб и све неопходно за мигранте попут одеће и обуће.

Nevreme u Austriji i Italiji: Zatvoreni putevi, obustavljen železnički saobraćaj

Преузмите андроид апликацију.