Почетна > Свет
Свет

Невреме у Аустрији и Италији: Затворени путеви, обустављен железнички саобраћај

Јако невреме захватило је данас Тирол, што је проузроковало пораст водостаја река, а најтеже су погођени окрузи Имст и Инсбрук. Тамо су, услед поплава и одрона, затворени путеви и железничка пруга, и ангажовано је око 2.500 ватрогасаца.
Фото: Pixabay/Pexels

Око 70 људи је евакуисано и они се налазе у привременом смештају, преноси „Index.hr“.

Јака олуја захватила је и Баварску где су забележени случајеви у којима је ветар однео кровове са кућа, а у Штајерској и Градишкој се очекују повремени јаки пљускови и невреме.

Поплављен је и Трст након што су пљускови и олуја захватили тај град на североистоку Италије.

Јаки ветрови су одували многе столове кафића и други намештај који се налазио напољу.

Висок водостај је забележен у Венецији, а на другој страни земље, у северозападној покрајини Пијемонт, полицајци и ватрогасци су морали да интервенишу како би ослободили неколико аутомобила заробљених у снегу.

Међународне железничке везе између Италије и Француске кроз тунел Фрејус прекинуте су на неодређено време због великог одрона у француској регији Савој која се граничи са Пијемонтом.

У међувремену, у швајцарском кантону Тичино у последња 72 сата је пало више од 350 милиметара кише.

Обилне кише загватиле су и југ Немачке где су поплављене улице и подруми, а многи путеви су затворених због оборених стабала.
Снажно невреме праћено јаким пљусковима захватило је запад Словеније и довело до нестанка струје и поплава у појединим деловима земље.

У Ајдовшчини и Штењелу пао је град величине јаја, а ватрогасци су интервенисали због поплава на подручју Томлина, Нове Горице, Сежане, Загорја об Сави, Лашког, Велења, Цеља, Словенске Бистрице и Кунготе.

Pad nataliteta u Španiji doveo do gašenja 112 državnih škola u minuloj deceniji

 

Преузмите андроид апликацију.