Почетна > Бизнис
Бизнис

Ограничене цене шећера у свим паковањима

Уредбом о изменама и допунама Уредбе о ограничењу висине цена основних животних намирница, коју је данас усвојила влада, ограничава се максимална малопродајна цена кристал шећера по килограму, у свим паковањима, која не сме прелазити 89,99 динара.
Фото: Unsplash/Jason

Такође, ограничава се и максимална произвођачка цена кристал шећера, у паковањима од једног килограма, пет килограма и 10 килограма, која не сме прелазити 73,00 динара по килограму и максимална произвођачка цена кристал шећера за сва остала паковања, која не сме прелазити 81,00 динар по килограму, саопштило је Министарство трговине.

Ова Уредба доноси се у циљу заштите тржишта и спрецавања деформација у формирању цена роба ограничених Уредбом које су изузетно важне за снабдевање потрошача, а превасходно угрожених категорија.

Уредба ступа на снагу од наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику и важи наредних 150 дана.

Влада Србије усвојила је и Одлуку о привременој забрани извоза одредених дрвних сортимената од битне важности за Србију.

Циљ Одлуке је спречавање несташице ових производа односно ублажавање последица несташице настале услед повећаног извоза и потребе становништва за повећаним снабдевањем проузрокованим кризом на светском тржишту енергената.

Duplo veći promet jagode i trešnje na Veletržnici Beograd

Преузмите андроид апликацију.