Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Одржана панел дискусија „На путу кроз родитељство“ у КС „Еђшег“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је у Културној станици „Еђшег“ отварању панел дискусије и едукативне радионице „На путу кроз родитељство“ на којој су грађани у прилици да разговарају са психолозима о родитељству.
Фото: Град Нови Сад
Учесници панела су психолог и дечији психоатерапеут Сенка Симоновић, новинар и аутор подкаста Здрава прича Долорес Милошев Ердег, психолог и оснивач Центра за маме Јована Ружичић, и психолог, новинар и аутор емисије Тата ти си луд Миша Стојиљковић.

– Драго нам је да је овај путујући едукативни караван стигао и у Нови Сад, после Ниша и Ужица, и желимо вам срећан пут до Крагујевца и Јагодине. Желим да похвалим иницијативу Роса воде, друштвено-одговорне компаније која је организовала ову Панел дискусију и која континуирано пружа подршку родитељству на разне начине. Сигуран сам де ће ови разговори одговорити на важна питања која се тичу родитељства, и да ће учесници моћи да размене искуства и спознају вештине за успешно суочавање са изазовима у развоју деце. Када је реч о бризи коју Град посвећује подршци и оснаживању родитељства, Нови Сад је локална самоуправа која се заиста може похвалити низом погодности које пружа за породице које добију принову – рекао је градоначелник и додао – Сваке године Град обезбеђује право на новчану помоћ за прво дете у износу од 50 хиљада динара, право на новчану помоћ за тројке 200 хиљада, право на новогодишњу новчану помоћ за дете рођено 1. јануара нове године по 200 хиљада динара, право на новогодишњи поклон 300 хиљада динара и право на новчани поклон поводом Дана Града по 300 хиљада динара за сваку бебу рођену тог дана.

Фото: Град Нови Сад

Пројекат „На путу кроз родитељство“ има за циљ да оснажи родитеље и помогне им да реше одређене дилеме, унапреде однос и подстакну комуникацију са својом децом. Маме и тате из више градова Србије имају прилику да учествују у интерактивним радионицама, које ће се фокусирати на кључне теме родитељства, као што су промене у партнерским односима, очекивања друштва и усклађивање посла и родитељства. 

Sokolski slet u Novom Sadu: U vežbanju je radost! Gradonačelnik Đurić: Trg slobode danas je poligon za ritmičku gimnastiku i plesne koreografije (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.