Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Соколски слет у Новом Саду: У вежбању је радост! Градоначелник Ђурић: Трг слободе данас је полигон за ритмичку гимнастику и плесне кореографије (ФОТО)

Соколско друштво Војводина традиционално организује Соколски слет, који се и ове године одржао под покровитељством Града Новог Сада и уз подршку Соколског савеза Србије на Тргу слободе.
Фото: nsuzivo.rs
Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је слету, а пред присутнима истакао значај ове традиционалне манифестације.
Фото: nsuzivo.rs

-Диван је призор видети оволики број деце и младих на Тргу слободе који ће данас постати полигон за ритмичку гимнастику и плесне кореографије. Наш град баштини гимнастичарску традицију и то морамо овде рећи, да се у Гимназији “Јован Јовановић Змај” настава физичког васпитања увела давне 1875. године. Град Нови Сад је поносан на ово Соколско друштво, које је великим залагањем од свог оснивања, заслужно за очување соколских вредности и традиције. Соколско друштво Војводина је најтрофејније гимнастичко Друштво, како у Новом Саду тако и у Србији. Град препознаје значај ове манифестације, а из буџета су за овогодишњу приредбу издвојена значајна средства. Наш град је увек био престоница спорта, а наставићемо и убудуће да негујемио све спортске дисциплинеи да промовишемо здрав живот – истакао је Ђурић.

Дан младости и великих слетова!
Фото: nsuzivo.rs

Председник Соколског друштва Војводина, Мирослав Ковачев, обратио се свима на почетку са речима:

-Изузетна ми је част да вас поздравим, а сви ми данас смо овде како бисмо испоштовали традицију дужу од једног века. Упорност и истрајност мојих претходника, као и идеје да кроз године које су иза нас, и даље реализујемо и не одустајемо од ове визије предака, довело нас једанас овде, код симбола Новог Сада – Трга слободе. Овде ћемо уз музику, гимнастичке и плесне покрете приказати здраве стилове живота и важност менталног и физичког здравље деце и омладине – рекао је Ковачев.

У овом данашњем слету учествовало је 750 младих спортиста, а наступило је око 400 чланова Соколског друштва Војводине, а та масовна приредба означава симбол јединства и заједништва, а приказује и тимски дух.
Фото: nsuzivo.rs

Соколско друштво Војводина из Новог Сада основано је 1905. године и у својој дугој историји успело је да очува изворне принципе и вредности Соколског (Тиршовог) гимнастичког система насталог у другој половини XIX века. Друштво је одувек било носилац развоја спортске гимнастике у Новом Саду, Војводини и Србији.

Festivali, koncerti, predstave i vikend bez padavina je pred nama! (25. i 26. maj)

Преузмите андроид апликацију.