Почетна > Свет
Свет

Одећа Кејт Мидлтон није само мода, већ и очигледан симболизам

Кејт Мидлтон је дама која од када се појавила на светској сцени плени својом појавом. Њено понашање, држање, гестови се анализирају на сваком кораку, као и одећа коју бира. Познато је да је штедљива и да се не устручава да носи исте ствари и комаде накита по неколико пута, а експрети сада објашњавају и значење њених модних издања.
Фото: Wikimedia Commons/Carfax2

Познато је и да њена одећа мора бити у складу са краљевским протоколом. Стилиста Мелиса Лунд открила је да су модни избори Кејт Мидлтон често имали дубљи значај од пуког одевања. Према њеним речима, како преноси Eкспрес, Кејт се облачи „да би изразила свој лични стил и став”.

„Кејт Мидлтон увек има на уму да јој је дипломатија важна и када је одевање у питању, она нема право се отворено политички изјашњава, тако да неки од симбола суптилно изражавају њено мишљење. Она дефинитивно воли да одаје признање организацији или земљи коју посећује”.

Тако је њена венчаница из 2011. године била је далеко од задивљујућег одеће коју је дизајнирала креативна директорка Александра Меквина, Сара Бартон. Хаљина, која је наводно коштала 250.000 фунти, садржала је скриевену почаст Уједињеном Краљевству. Мелиса је објаснила да су Кејтини рукави од тила извезени цвећем много више од обичне лепе шаре. Уместо тога, симболизују „унију” четири земље у оквиру Уједињеног Краљевства.

Неколико година касније, 2018. године Кејт је имала још једну суптилну „модну изјаву” када је носила тамнозелену хаљину на додели БАФТА награда. Ово је била прилика када су многи учесници обукли црнину у знак подршке непрофитној организацији која прикупља новац за подршку жртвама сексуалног узнемиравања.

Мелиса је објаснила:

„Краљевска породица мора да буде аполитична, тако да је Кејт је одабрала тамнозелену хаљину са црним појасом”.

Такође, раније овог месеца, принцеза је посетила Украјински друштвени центар у Редингу. Тада је носила тамноплаву хаљину средње дужине са жутим туфницама, а стилисткиња је тврдила да је ово суптилан знак подршке онима који су погођени кризом у Украјини.

Novo otkriće: Masline, voće i orašasti plodovi bili grickalice na Koloseumu

Преузмите андроид апликацију.