Почетна > Спорт > Остали спортови
Нови Сад Остали спортови

Одбојкаши Војводине на Спенсу до 13. Суперлигашке победе у низу

Одбојкаши Војводине савладали су екипу Младог радника на Спенсу у оквиру 15. кола Суперлиге Србије 3:0 (25:19, 33:31, 25:21).
Фото: ОК Војводина

На овај начин шампион је наставио победнички низ и добио је тринаесту утакмицу заредом у домаћем првенству. Пожаревљанима је нанео трећи пораз у четири међусобна сусрета ове сезоне. Иако је, као и увек, био тврд орах, Млади радник је ипак положио копља у Новом Саду. Прокоцкао је лепу прилику у другом сету, када није искористио шест сет лопти за изједначење – 1:1.

На почетку су се гости држали до средине првог сета, али је Војводина свакако, упркос већем броју грешака, диктирала темпо. Са четири везана поена Новосађани су повели 17:12 и дошли су у лепу ситуацију да мирније приведу ову деоницу крају. Пожаревљани су, међутим, припретили када су се приближили на 20:17, али је домаћин бољом игром, пожртвованом у пољу, отклонио сваку опасност – 1:0.

Иако је повела 4:1 у другом сету, Војводина је грешкама погурала ривала ка мини серији од 4-0 и преокрету. Био је Млади радник у налету, имао плус три, а Слободан Бошкан је морао два пута да реагује тајм-аутом. Измицало је изједначење црвено-белима, који се ипак нису лако предавали. Истрајали су у узбудљивој завршници. После шест сет лопти противника, блоком Крсмановића коначно су преокренули (29:28) и стигли у позицију да заврше посао. Нису ни они, међутим, то могли лако да одраде. Искористили су четврту сет лопту и после маратонске борбе повели су 2:0.

Млади радник није био пољуљан губитком овог сета и наставио је да мучи домаћина у трећем. Водио је 12:8 и натерао је Новосађане да опет јуре резултат. Успела је Воша да изједначи (15:15), а потом серијом 4-0, уз три везана аса Буцуљевића и преокрене на 20:16, чиме је отворила врата сигурном тријумфу.

Borbena Vojvodina osvojila bod na Marakani

Преузмите андроид апликацију.