Почетна > Свет
Свет

Одбачена Трампова тужба против Хилари Клинтон

Окружни суд у Флориди одбацио је данас тужбу бившег америчког председника Доналда Трампа против Хилари Клинтон, његове ривалке на изборима 2016, а у којој је тврдио да је она са другим демократама измислила наводе о мешању Русије у изборни процес.
Фото: Танјуг/AP/Jill Colvin

Судија Доналд Мидлбрук навео је у обазложењу да се тужбом не тражи надокнада за било какву правну штету и да суд „није одговарајући форум” за жалбе бившег председника. „Он настоји да се размеће политицким манифестом од 200 страница у којем износи притужбе против политичких противника“, каже се у пресуди.

Додаје се да Трамповој тужби „недостаје суштина и правно утемељење које настоји да замени дужином, хиперболом и обрачуном“, преноси Ројтерс.

Мидлбрук је навео и да је Трамп предуго чекао да поднесе жалбу прекорачивши законску застарелост и да није успео да докаже да је оштећен било каквим неистинама.

Трамп је у марту тужио Хилари Клинтон, која је 2016. била демократски председнички кандидат, као и друге демократе због наводног „рекетирања“, „завере да се почини штетна неистина“ и других тврдњи које је више пута износио током четири године које је провео у Белој кући.

Тражио је компензацију и одштету, наводећи да је имао трошкове веће од 24 милиона долара за одбрану, правне таксе и повезане трошкове.

Трампов адвокат Алина Хаба је рекла да ће се бивши председник одмах жалити на одлуку.

U Srbiji registrovano 3.296 novozaraženih korona virusom

Преузмите андроид апликацију.