Приближила се златиборска „Голд гондола”, чији је рад почео пре две године, бројци од 500.000 превезених путника. Своје звање главне туристичке атракције оправдала је и током новогодишњих празника.
Пре тога, „Гондола опенингом” на врху Торника обележен је почетак зимских активности на овој најдужој панорамској жичари.
„Заједно са локалном заједницом и туристичким субјектима на Златибору делимо заједничке вредности очувања природе, заштите животне средине, неговања културе и традиције нашег краја са циљем да то постане део заједничког туристичког производа прилагођеног потребама модерног туристе“ изјавила је на „Гондола опенингу” Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондола Златибор”.
А од данас овде креће новотарија коју у „Голд гондоли” посебно истичу.
Назвали су је „бранч у ваздуху”, несвакидашњи оброк у кабини током вожње овом жичаром.
Пред путницима ту су златиборски специјалитети (пршута, сланина, чварци, сир, кајмак, гибаница), домаће пиће и колач, с тим што тај „бранч плато” треба резервисати (онлајн или на продајном месту).
„Оброк се служи у посебно обележеним кабинама од 11 до 13 часова, на сваких 15 минута. Намењен је за најмање две, а највише шест особа по кабини“, истичу у „Голд гондоли”, додајући да су у понуди три „бранч” пакета: по ценама од 12.500 (за два платоа), 18.000 (за три) и 22.000 динара (за четири платоа са златиборским залогајима и осталим послужењем).
Преузмите андроид апликацију.