Почетна > Србија
Србија

Од септембра бесплатни уџбеници за све ученике у Београду

Секретаријат за образовање и дечју заштиту подсетио је данас да ће Град Београд, како је раније одлучено, од 1. септембра обезбедити бесплатне уџбенике за сву београдску децу која похађају основне и средње школе на територији Београда.
Фото: Градске инфо

Како је саопштио Беоинфо, средства за ту намену планирана су буџетом за 2023. годину, а процедура ће бити таква да ће школе бирати издаваче, а када се читава процедура заврши, новац ће бити уплаћен издавачима за комплете уџбеника за тачан број деце која су уписана у основне и средње школе у главном граду.

У саопштењу се подсећа да је то одлука Скупштине града Београда, донета на предлог градоначелника Београда и констатује се да ће она бити велика олакшица за родитељски буџет.
„Министарство просвете није било заинтересовано да се договоримо, па да за децу из социјално угрожених породица и других категорија којима су они до сада давали уџбенике не трошимо дупли новац. Због тога ће те породице добити дупле уџбенике и од ресорног министарства и од Града Београда”, прецизирано је у саопштењу.

Protestuje manjina koja teroriše većinu, gradonačelnik Đurić: Pobediće razvoj grada i zdrav razum

Преузмите андроид апликацију.