Почетна > Србија
Србија

Од данас пријаве за накнадну вакцинацију БСЖ вакцином

ГАК „Народни фронт“ саопштио је да родитељи беба које су, уместо БСЖ вакцине, у овој клиници добиле физиолошки раствор, од данас могу да закажу термин за накнадну вакцинацију том вакцином.
Фото: Pexels/RF._.studio

Вакцинација се може заказати на бројеве телефона: 011 2068-205 и 011 2068-328, сваког радног дана од 8 до 14 сати.

На сајту ГАК „Народни фронт“ наведено је да ће БСЖ вакцинација, која је обавезна у првој години живота детета, бити спроведена према распореду који ће родитељи добити из колцентра Клинике у наредним данима.

Министарка здравља Даница Грујичић и ГАК „Народни фронт“ јуче су саопштили да је 600 беба од 16. септембра до 19. октобра у ГАК „Народни фронт“ у Београду, уместо БСЖ вакцине, примило физиолошки раствор.

Грујичић је нагласила да деца нису угрожена и најавила да ће вакцинација те деце бити извршена у наредном периоду.

„Деца су безбедна. Та вакцина се даје до 12 месеци. Нисмо закаснили и свакако ће сва деца примити вакцину на време“, истакла је Грујичић.

Навела је да су запослени, чим су схватили грешку, предузели све мере и додала да се грешка десила на нивоу једне особе, односно да је погрешила апотекарка.

„Предузете су све мере, направљен је списак све деце, а Институт “Батут“ је обавестио родитеље. Деца из Београда ће примити БСЖ вакцину у Народном фронту, а остале бебе из унутрашњости у домовима здравља“, рекла је Грујучић.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду формирало је предмет у вези са наводима да је у ГАК „Народни фронт“ 600 беба уместо БСЖ вакцине добило физиолошки раствор.

Besplatni ultrazvučni pregledi dojke u zdravstvenom zavodu Zeleznica

Преузмите андроид апликацију.