Почетна > Бизнис
Бизнис

Од данас директни летови од Београда до Катаније

Национална авио компанија Ер Србија успоставила је директне летове између Београда и Катаније, а први лет успостављен је данас у 13.25, саопштила је та компанија.
Фото: Танјуг/Ер Србија/Ана Спремо

Директни летови обављаће се током летње сезоне, сваког понедељка и петка до међународног аеродрома Катанија – Фонтанароса (Aeroporto Internazionale Vincenzo Bellini di Catania – Fontanarosa) који се налази 4,3 километара југозападно од града.

„Италија је једна од најпопуларнијих туристичких дестинација. Наша компанија у редовном саобраћају лети до Рима, Болоње, Милана, Венеције, Барија и Трста, а данас је покренута и сезонска линија до Катаније. У наредном периоду, своје присуство у Италији проширићемо додавањем још три града у нашу растућу мрежу дестинација“, рекао је виши менаџер за планирање и оптимизацију реда летења Ер Србије Бојан Аранђеловић.

Он је додао и да ће директни летови до Катаније омогућити путницима да удобније и брже стигну до највећег острва Медитерана, чувеног по јединственој култури, близини најлепших европских плажа, традицији и животном стилу локалног становништва.

Како се наводи, Катанија је космополитски, бујан и еклектичан град, који красе бројни културно-историјски споменици, прелепе плаже и резерват природе.

Катанијска Палаззо Бисцари описана је у делима Гетеа, делове града УНЕСКО је прогласио светском баштином, а испод града и данас су Ахилејеве терме, Римски амфитеатар и купалиште гладијатора, док туристе из целог света привлачи и планина Етна, односно највиши активни вулкан у Европи.

Увођењем директне линије, Ер Србија путницима пружа могућност одличне повезаности од Катаније, преко Београда до Париза, Стокхолма, Диселдорфа, Истанбула, Лиона, Цириха, Берлина, Амстердама, Осла, Тивта, Прага, Загреба, Подгорице, Беча, Штутгарта, Хановера, Копенхагена, Љубљане и других градова у својој мрежи.

Slovačka: Zaplenjeno 1.500 tona ukrajinskog žita kontaminiranog pesticidima

Преузмите андроид апликацију.