Почетна > Србија
Србија

Од Божића мештани Јадра неће имати проблема са струјом

У лозничком крају, од Горњих Недељица до Грнчара, до Божића биће замењено 25 километара далековода, напојни кабл и све дрвене бандере и на тај начин биће решен дугогодишњи проблем нестанка струје у домаћинствима тог краја, изјавио је данас в.д. директора “Електропривреде Србије” Милорад Грчић.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

То је резултат разговора председника Србије Александра Вучића и мештана тог краја који је вођен у суботу, 4. децембра, рекао је Грчић новинарима након посете селу Горње Недељице, где су у току радови на замени далековода и дрвених бандера.

“Пре два дана председник Вучић је боравио у лозничким селима и разговарао са људима који су се жалили да немају стабилно снабдевање електричном енергијом, да врло често имају искључења и да због тога отежано живе и отежано обављају свакодневне посете. Наша обавеза је била да тај проблем решимо”, рекао је Грчић.

Објаснио је да је у лозничком крају главна енергетска мрежа урађена, јер је Електромрежа Србије урадила трафостаницу од 110 kw и реконструисала све далеководе.

Сада је, додаје, остала да се уради нисконапонска мрежа, како грађани више не би имали проблема.

“У лознички крај је у претходних пет година ЕПС, ЕМС и ЕДС, односно држава, у електропреносни систем уложила око 3,5 милиона динара. Сада смо направили план да до Божића, а можда и раније, буду урађени сви далеководи и замењење све дрвене бандере, којих иначе има мало. Сматрамо да је 7. јануар реалан рок за завршетак радова, и од тада овај крај више неће имати проблема са струјом”, рекао је Грчић.

Додао је да ће Електродистрибуција Србије одмах кренути у замену 25 километара дугачког далековода, који је, како каже, “срце проблема”, јер та деоница изазива све остале проблеме.

Поред Грчића, Горње Недељице посетили су и Јелена Матејић, директор „Електромреже Србије“, Бојан Атлагић, в.д. директора „Електродистрибуције Србије“ и Видоје Петровић, градоначелник Лознице.

Vučić stigao u dolinu Jadra, razgovara sa meštanima

Преузмите андроид апликацију.