Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Очекује се већа попуњеност туристичких капацитета у августу

Раст инфлације и поскупљења већине роба и услуга утицао је и на домаће туристичко тржиште. Због чега представнци тог сектора нису задовољни досадашњим резултатима ове сезоне, посебно кад је реч о хотелском смештају. За друге капацитете бољу посету очекују од августа и то од домаћих туриста који користе ваучере. Дошло је до поремећаја на тржишту. Цене су углавном повећане између 10 до 15 процената од почетка сезоне, каже Георги Генов, директор Пословног удружења хотелско угоститељске привреде ХОРЕС.
туризам
Фото: WikimediaCommons

Он истиче да у односу према туристима многи представници домаће туристичке индустрије нису положили испит.  Генов додаје да због тога има и доста слободних смештајних капацитета у јеку сезоне.

Напомиње да у погледу хотелског смештаја Србија и не располаже великим капацитетима.

Већу попуњеност капацитета очекује ипак од августа због домаћих туриста који користе ваучере.

Према његовим речима, најчешћи гости у Србију долазе из региона. Међутим, пошто су поједини власници апартмана у Србији већ значајно подигли цене, смештај ће бити скупљи и за оне који ће тек користити туристичке ваучере. Раст цена аргументује се и потребом да се задржи радна снага кроз подизање плата у угоститељству и хотелијерству.

Za šta turisti i ne slute da postoje novčane kazne?

 

Преузмите андроид апликацију.