Почетна > Србија
Србија

Обука у јединицама АБХО Војске Србије

У касарни „Цар Лазар“ и на војном комплексу „Равњак“ у Крушевцу у току је редовна обука припадника 246. батаљона атомско-биолошко-хемијске одбране за спровођење радиолошко-хемијско-биолошке деконтаминације.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

Реч је о важном сегменту колективне обуке професионалног састава који се реализује како би припадници јединице били у потпуности оспособљени за извршавање задатака противнуклеарног и хемијског обезбеђења јединица Војске Србије.

Припадници јединице током обуке на полигону увежбавају поступке и процедуре приликом деконтаминације земљишта, моторних и борбених возила, оруђа, авиона и других објеката.

У процесу обучавања користи се савремена мултифункционална мобилна платформа за деконтаминацију МПД-09, домаће производње, која по својој намени обједињује пет других средстава – аутомобил-цистерну за деконтаминацију, аутомобил-цистерну за воду, навално возило за гашење пожара, пумпу за испумпавање воде и уређај за деконтаминацију.

Успешном реализацијом ове обуке даље се унапређује обученост професионалног састава 246. батаљона АБХО за извршавање задатака атомско-биолошко-хемијског обезбеђења снага Војске Србије у извођењу операција, али и готовост за ефикасну подршку цивилним властима у отклањању последица техничко-технолошких несрећа.

Domaći bendovi sa najinteresantnijim nazivima (prvi deo)

Преузмите андроид апликацију.