Почетна > Србија
Србија

Домаћи бендови са најинтересантнијим називима (први део)

Новосађани знају да када се ужеле добре алтернативне музике увек могу да оду у СКЦНС Фабрику. Тамо све чешће наступају култни рок и панк бендови који су веома популани међу публиком, међутим, да би се један бенд издвојио из мора сличних мора да буде по нечему оригиналан.
Фото: Pexels/Elviss Railijs Bitāns

Та оригиналност се најчешће огледала у необичним називима бендова, јер признајте, уколико је име бенда оригинално веће су шансе да ће остати упамћен и брже се пробити на музичкој сцени.

Да будемо искрени, многи од бендова који су били популарни пре неколико деценија, данас се памте искључиво по својим називима, а не по нумерама које су изводили.

Прљави инспектор Блажа и кљунови

“Лепа си Памела, љубитељ сам твога тела…“ Уколико и нисте чули за инспектора Блажу, за његов горе поменути, култни, хит сигурно јесте. Поред тога што је музичар, Блажа је познат као комичар, а то можете сконтати чим кренете да слушате његову музику.

Електрични оргазам

У питању је панк рок бенд настао осамдесетих година. Назив је добио по свом првом студијском бенду који се, баш због оригиналног назива, много добро котирао.

Јосип А Лисац

Не, у питању није Јосипа Лисац, нити музика која уопште подсећа на њену. У питању је један Јосип који, по свему судећи, сматра да је лисац. Уколико укуцате “Јосип А Лисац“ на интернет претраживачу, будите стрпљиви, јер ће се информације о овом бенду појавити тек на десетој страници после великог броја чланака о прослављеној Јосипи Лисац.

Гужва у 16-ерцу

Осјечки панкери који су бенд именовали инспирисани фудбалом. Поред њих постоји још један бенд инспирисан овим спортом који се зове “Данас сви знају да играју фудбал“.

Свеже ампутирана рука Сатријанија

Верујемо да вам назив овог бенда ништа не значи, али уколико вам поменемо његову скраћеницу, ‘’S.A.R.S’’, у глави ће вам одмах кренути свима позната нумера “Буђав лебац“.

КУД идијоти

У питању је састав из Пуле. КУД је, као што знате, скраћеница за Културно уметничко друштво, а овај састав људе који су чланови КУД-а сматра идиотима, одатле инспирација за назив.

Дебели прецједник

Име овог осјечког бенда настало је због става чланова да су политичари склони гојазности јер не раде свој посао и само једу.

Деца лоших музичара

Ово је београдски фанк рок бенд познат по занимљивим и смешним текстовима. Уколико нисте чули за њих прво шта морате да послушате јесте њихова ода Влади Дивцу.

‘’Atheist Rap’’

За крај смо, као праве локал-патриоте, оставили наш новосадски бенд. Оно што овај бенд заиста издваја на музичкој сцени није само оригинално име, већ и доза хумора која прожима скоро сваку нумеру.

У неком од наредних текстова можете очекивати још бендова са интересантним називима.

Čije sve kuhinje možete probati u Novom Sadu? (Peti deo)

Преузмите андроид апликацију.