Почетна > Србија
Србија

Обележен Дан вида Копнене војске и Дан рода пешадије

У командама, јединицама и установама Војске Србије данас су свечано обележени Дан вида Копнене војске и Дан рода пешадије, у спомен на 16. новембар 1914. године, када је почела Колубарска битка.
Foto:vs.rs

Поводом празника уручене су заслужене награде најбољим појединцима и јединицама у Копненој војсци, сумирани су резултати рада у години за нама и положени венци и цвеће на спомен-обележја посвећена учесницима ослободилачких и одбрамбених ратова Србије.

У осврту на постигнуте резултате истакнуто је да припадници Копнене војске часно, одговорно и професионално реализују све постављене задатке, пре свега дуж административне линије са Косовом и Метохијом и у мировним операцијама, чиме потврђују да су један од најважнијих фактора за очување мира и безбедности Србије.

У спомен на Колубарску битку, једну од највећих победа српске војске у историји, свој празник обележава и Центар за обуку копнене војске.

Тим поводом је у касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу одржана војна свечаност на којој су истакнути кључни резултати рада јединице, уз подсећање да је Центар успешном реализацијом стручно-специјалистичке обуке дао пун допринос укупној обучености припадника Војске Србије.

Sutra izmena režima saobraćaja na Beogradskoj obilaznici

 

Преузмите андроид апликацију.