Почетна > Србија
Србија

Обележен Дан 72. бригаде за специјалне операције

У касарни „Растко Немањић“ у Панчеву данас је одржана војна свечаност поводом Дана 72. бригаде за специјалне операције, који се обележава 27. јануара у спомен на први успешно реализован борбени задатак ове јединице.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Андреј Гавриловић
У оквиру свечаности, пред свечаним стројем припадника бригаде, сумирани су резултати рада у години за нама и уручена признања најбољим појединцима, након чега су положени венци у спомен-соби ове јединице.

На свечаности је истакнута врхунска обученост, висок морал и професионализам припадника бригаде у реализацији свих додељених задатака, чиме су, како се наводи у саопштењу Министарства одбране, дали пун допринос јачању оперативних способности Војске Србије и оправдали статус једне од елитних јединица наше војске.

Фото: Танјуг/Министарство одбране/Андреј Гавриловић

Свечаности су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, ранији команданти бригаде, представници јединица Војске Србије, Српске православне цркве, органа локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова, удружења ветерана и институција са којима јединица сарађује.

Фото: Танјуг/Министарство одбране/Андреј Гавриловић

Припадници 72. бригаде за специјалне операције данас су обележили и Савиндан — крсну славу јединице.

Panel – Sigurni na četiri točka

Преузмите андроид апликацију.