Почетна > Србија
Србија

Обележен Дан 240. ваздухопловне бригаде

На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници данас је одржана војна свечаност поводом Дана 204. ваздухопловне бригаде, који се обележава у знак сећања на 2. децембар 1949. године када је формиран 204. ловачки авијацијски пук.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

У оквиру свечаности, пред свечаним стројем припадника бригаде, сумирани су резултати у години за нама и уручена признања најбољим појединцима, након чега су положени венци и цвеће крај спомен-обележја на аеродрому.

Обележавање празника било је прилика да се још једном истакне висок ниво оспособљености припадника 204. ваздухопловне бригаде потврђен током реализације свих додељених задатака и на здруженим вежбама и њихов допринос јачању оперативних способности Ратног ваздухопловства и ПВО и безбедности ваздушног простора наше земље.

Свечаности су присуствовали командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, представници јединица Војске Србије, Српске православне цркве, органа локалне самоуправе и институција са којима бригада сарађује.

Odbor za ustavna pitanja o ustavnosti predloženih zakonskih izmena

Преузмите андроид апликацију.