Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосадски предшколци уживали у представи „Мој друг полицајац“

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац присуствовао је догађају који је, у циљу едукације деце предшколског узраста, организовала Полицијска управа у Новом Саду.
Фото: Градске инфо

Том приликом, на Сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта, одиграна је представа „Мој друг полицајац“ у извођењу Дечијег позоришта „Лане“ из Кикинде.

Истичући да је безбедност деце приоритетно питање, заменик градоначелника је нагласио да превенција и интерсекторска сарадња имају важну улогу у борби против насиља.

„Превенција је нешто на чему сви као друштво морамо да радимо, како не бисмо размишљали о последицима када буде прекасно. Зато Град подржава иницијативу Полицијске управе у Новом Саду да, на леп и деци примерен и забаван начин, сензибилише наше предшколце, да их упозна са професијом полицајца. Важно је да деца препознају насиље, да у таквим ситуацијама исправно да реагују и да знају да су полицајци ту да их заштите“, изјавио је Игор Црнобарац.

Заменик начелника Полицијске управе у Новом Саду, потпуковник полиције Момчило Совиљ се захвалио Граду на подршци у реализацији тог превентивног пројекта и објаснио да ће у њему учествовати више од 1300 новосадских предшколаца.

„На овај начин желимо да им објаснимо шта ми то радимо, да остваримо двосмерну комуникацију и да им покажемо да се полиције не треба плашити. Полицајци и полицијски службеници су добри родитељи и комшије и увек су ту када је потребно да помогну“, рекао је Момчило Совиљ.

Bogata trpeza od jutros na Salajci – “Salajački doručak” okupio meštane! Đurić: Ovo su važne stvari za Novi Sad, jer negujemo kulturno nasleđe (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.