Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Богата трпеза од јутрос на Салајци – “Салајачки доручак” окупио мештане! Ђурић: Ово су важне ствари за Нови Сад, јер негујемо културно наслеђе (ФОТО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и други високи, градски званичници присуствовали су традиционалној манифестацији „Салајачки доручак”.
Фото: PrtSc/НС Уживо

Циљ манифестације је неговање традиције и очување културног наслеђа Салајке, као и упознавање млађих нараштаја са обичајима и животом старе Салајке кроз време.

„Честирам организаторима догађаја и драго ми је да се Салајачки доручак поново вратио на Салајку. Били смо пар година на паузи, али драго ми је да смо се вратили. Ову су важне ствари за Нови Сад, јер негујемо културу, традицију и културно наслеђе. Данас имамо прилику да пробамо ђаконије попут чварака, сланине, сувог меса, крвавица, шваргле“, истакао је градоначелник Ђурић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Салајачки доручак је начин да стари познаници и пријатељи могу да се сретну и окупе на једном месту. Уз поруку да Салајчани имају душу, сви присутни уживали су у традиционалним ђаконијама које су припремиле вредне Салајчанке.

Градоначелник је напоменуо да се у блиској будућности планира реконструкција спортског фудбалског и рукометног терена на Салајци.

Фото: PrtSc/НС Уживо

Mišeluk dobija turističko-sportsku zonu: U planu izgradnja sportskih terena, igrališta, turističkih i ugostiteljskih objekata

Преузмите андроид апликацију.