Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Мишелук добија туристичко-спортску зону: У плану изградња спортских терена, игралишта, туристичких и угоститељских објеката

Планом детаљне регулације Новог Сада предвиђено је да се изгради туристичко-спортско-рекреативна зона на делу Мишелука који се налази на углу Улице мајора Тепића и државног пута.
Фото: Google maps

На површини од 3,40 хектара у плану је изградња ванстамбених садржаја који могу бити у функцији туризма, спорта или одређене врсте пословања. Делатности које ће се планирати могу бити из области: спорта, туризма и угоститељства, социјалне заштите и здравства, стоји у плану. Објекти ће бити до три спрата, са могућношћу изградње сутерена или подрума. 

Урбанисти се у креирању овог документа позивају на Генерални урбанистички план за Нови Сад до 2030. године и План генералне регулације Мишелука са рибњаком, који је недавно усвојен.

Фото: PrtSC/nsurbanizam

Планом обухваћен простор карактерише заравњен терен, на којем се налазе два нелегално изграђена објекта као и један легални објекат за становање. Остатак простора је под зеленилом како уређеним тако и неуређеним.

У оквиру намене туристичко-спортско рекреативне површине предлаже се уређење отворених терена за различите спортске активности (фудбал, кошарка, трим стазе, мини голф, као и многи други), као и поставка дечијег игралишта. Поред уређења спортским садржајима, предлаже се уређење поставком информационих пунктова као и едукативних радионица у природи

Концептуални оквир биће на раном јавном увиду до 31. маја, до када се могу доставити и примедбе и сугестије на план.

Završeni radovi na uređenju parkinga u Balzakovoj ulici (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.