Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Новосадски лист „Дневник“ прославио осам деценија постојања

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствоваo je свечаној академији поводом осам деценија постојања листа „Дневник“ која је одржана у Матици српској.
Фото: Град Нови Сад

Том листу је пре пет година додељена Октобарска награда Новог Сада, а у питању је најстарији дневни лист који излази у Војводини на српском језику, штампа се на ћириличном писму и други је по старости у Србији.

„Сви смо веома поносни на овај сјајан јубилеј, и као читаоци и као суграђани. Свих осам деценија, изложен разним друштвеним и политичким ударима и променама, лист „Дневник“ је остао свој – доследан својој традицији и визији и веран својим читаоцима. Он је један од симбола, али и бренд нашег Новог Сада.

Иза зидова зграде на Булевару ослобођења, марљиво су бележене историја нашег града и покрајине, и многе људске судбине. Он се деценијама прилагођавао новим временима, дигиталној ери, али није одступао од своје политике правовременог и објективног извештавања. Форме су се мењале, али суштина је остала иста – рекао је градоначелник Ђурић и нагласио – Велика је част што као градоначелник, у име свих Новосађана, имам прилику да пренесем најискреније честитке свима вама – уредништву, новинарима и свим запосленима у листу „Дневник“, поводом 80 година постојања. Желим вам да и убудуће све препреке на које наиђете савладавате професионалношћу, правовременим и истинитим информацијама. Сигуран сам у то да је пред нама још много година успешне сарадње.“

На свечаности се обратио и председик Покрајинске владе Игор Мировић који је „Дневник“ видео као симбол родољубља, одговорности и борбе за истину кроз дугих осам деценија, као и генерални директор компаније „Дневник Војводина прес” Душан Влаовић, који је нагласио славну прошлост листа, присећајући се давне 1942. године када су антифашисти створили „Слободну Војводину”, како се првобитно звао „Дневник“.

Novi Sad uskoro dobija „Oko sokolovo“

 

Преузмите андроид апликацију.