Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад ускоро добија „Око соколово“

Нови Сад би ускоро требао да добије систем „Око соколово“, јединствени систем специјализованих возила који обавља ефективнију контролу саобраћаја и контролише прописно и непрописно паркирање.
Фото: PrtSc/Instagram/newnow.rs

Систем би у употребу требао да уђе почетком следеће године, а како у градској управи наводе, јавност ће благовремено бити обавештена.

Да подсетимо, за потребе обављања овог посла претходно је преко тендера набављено пет теренских возила „Dacia Sandero“, посебно опремљених за обављање овог посла.

Свако возило за кажњавање непрописног паркирања имаће пет камера са углом снимања од 360 степени, уз препознавање регистарских таблица.

Такође, имаће четири камере високе резолуције које ће снимати без престанка, а користиће се за анализу ситуација. Сем тога, биће опремљени и другом опремом неопходном за идентификацију прекршиоца.

Осим ових возила, Град Нови Сад је је набавио и  десет електричних бицикала, које ће комунална милиција такође користити за исту намену, али у пешачкој зони, на тротоарима и бициклистичким стазама.

Систем „Око соколово“ већ је у употреби у Београду, Лозници и Нишу и према речима ондашњих надлежних, даје одличне резултате по питању безбедности у саобраћају и санкционисању непрописног паркирања.

Novi biciklistički poligon za đake u Novom Sadu

 

Преузмите андроид апликацију.