Početna > Novi Sad
Aktuelno Novi Sad

Novosadska dizajnerka predstavila svoju kolekciju “Amanet” u Torinu, inspiracija bila Čučuk Stana

Tijana Daić i Neda Porphyrozei predstavljale su Srbiju u Torinu, u ekskluzivnoj vili Sasi, nekadašnjoj rezidenciji italijanskih prinčeva iz 17. veka. Njihova kolekcija “Amanet” dobila je najviše ovacija na Nedelji mode za neafirmisane dizajnere.
Foto: NS uživo/Pavle Pejić

„Revija je održana 13. jula, u Torinu. Poziv za odlazak u Italiju sam dobila iz Privredne komore Srbije, a revija je bila u saradnji sa mladom dizajnerkom Nedom Popović, koja je završila dizajn. Zajedno smo inspiraciju našle u 18. i 19. veku, u epskoj poeziji, a za ličnost koja će predstavljati našu kolekciju i Srbiju izabrale smo Čučuk Stanu. U njoj smo našli inspiraciju“, rekla je za NS Uživo Tijana Daić, dizajnerka novosadskog brenda “Wild design.

Lik Čučuk Stane, jake žene iz naše istorije, žene hajduk, spojio je ženstvenost, eleganciju, ali i nešto “divlje”.

„U njoj smo našle utočište. Borbena je, a s druge strane ona je bila ženstvena. Izabrale smo i pesmu “Izgubljeni prsten cara Konstantina”, koja je pratila reviju i napravili potpuno istorijsku pozadinu. Glavni element na mojim modelima bila je šara pirotskog ćilima, sovra, simbol iz perioda nastanka čovečanstva, koji je urađen u skladu sa Nedinom odećom“, istakla je Tijana.

Tijana već šest godina ulepšava dame koje vole da budu unikatne, a svaki par cipela koji izađe iz njene radionice je ručni rad.

„Isključivo sam do sada radila sa prirodnim materijalima- različite vrste prirodne kože i prirodno krzno. Koža koju uglavnom koristim je italijanska. Za vreme korone sam napravila i kolekciju čizmi na štiklu. Osluškivala sam želje svojih kupaca“, naglasila je Tijana.

Na Raspustilištu od ponedeljka Lego družionica, školice savremenog plesa i programiranja

Preuzmite android aplikaciju.