Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Новосадска дизајнерка представила своју колекцију “Аманет” у Торину, инспирација била Чучук Стана

Тијана Даић и Неда Порпхyрозеи представљале су Србију у Торину, у ексклузивној вили Саси, некадашњој резиденцији италијанских принчева из 17. века. Њихова колекција “Аманет” добила је највише овација на Недељи моде за неафирмисане дизајнере.
Фото: НС уживо/Павле Пејић

„Ревија је одржана 13. јула, у Торину. Позив за одлазак у Италију сам добила из Привредне коморе Србије, а ревија је била у сарадњи са младом дизајнерком Недом Поповић, која је завршила дизајн. Заједно смо инспирацију нашле у 18. и 19. веку, у епској поезији, а за личност која ће представљати нашу колекцију и Србију изабрале смо Чучук Стану. У њој смо нашли инспирацију“, рекла је за НС Уживо Тијана Даић, дизајнерка новосадског бренда “Wild design.

Лик Чучук Стане, јаке жене из наше историје, жене хајдук, спојио је женственост, елеганцију, али и нешто “дивље”.

„У њој смо нашле уточиште. Борбена је, а с друге стране она је била женствена. Изабрале смо и песму “Изгубљени прстен цара Константина”, која је пратила ревију и направили потпуно историјску позадину. Главни елемент на мојим моделима била је шара пиротског ћилима, совра, симбол из периода настанка човечанства, који је урађен у складу са Недином одећом“, истакла је Тијана.

Тијана већ шест година улепшава даме које воле да буду уникатне, а сваки пар ципела који изађе из њене радионице је ручни рад.

„Искључиво сам до сада радила са природним материјалима- различите врсте природне коже и природно крзно. Кожа коју углавном користим је италијанска. За време короне сам направила и колекцију чизми на штиклу. Ослушкивала сам жеље својих купаца“, нагласила је Тијана.

Na Raspustilištu od ponedeljka Lego družionica, školice savremenog plesa i programiranja

Преузмите андроид апликацију.