Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађанка Теодора Мајсторац најмлађи донор у региону

Са само осамнаест година, Теодора Мајсторац из Новог Сада донирала је коштану срж.
Фото: Градске инфо

До своје двадесет и девете године, двадесет  седам пута била је давалац крви, два пута донор тромбоцита и такође два пута донирала је коштану срж. Данас ради у ШОСО „Милан Петровић“ и њена мисија је дефинитивно да помаже људима око себе.

На низ хуманих гестова први пут одлучила се баш за осамнаести рођендан, када је и законски стекла могућност да постане донор. Теодора је најмлађи донор у региону и како нам је рекла, најпре се пријавила као добровољни давалац крви а онда се пријавила и да буде давалац коштане сржи.

„Пошто процедура подразумева анонимност до пет година, не знам коме сам помогла, знам да је било дете у питању. Лекари који су ме оперисали били су одлични, тако да је све прошло одлично“, прича Теодора.

Ова племенита девојка све време је имала подршку породице иако су на почетку били изненађени њеном одлуком. Додатно је помогло што је њена мама здравствени радник па је имала разумевања.

Успела је на крају да сазна, коме је помогла донацијом коштане сржи и посебно је радује чињеница. каже,  што је девојчица при крају опоравка. Теодорин пример може бити мотив младима да се и они одваже на овај хумани поступак.

Od prikupljenog istrošenog ulja novac za lečenje bolesne dece

Преузмите андроид апликацију.